De geheimen van de rondzit.

Gepubliceerd op 19 mei 2023 om 10:36

Er gebeurt zo veel dat de tijd om een blog te schrijven er soms even aan ontbreekt. Maar, de pagina wordt bizar vaak bezocht (wat een eer is) dat ik vandaag toch even een poging ga doen. 

 

Ik begin even bij het begin, onze rollede hypotheek zit vol verassingen waarvoor we voornamelijk achteraf weer dankbaar zijn dat we ze nu (al) gevonden hebben, tis toch je huis zeg maar. 

Na de keuken renovatie kwamen we er al snel achter dat de hele achterkant van de camper ook zo lek als een vergiet is. Omdat wij net als bij een moderne camper een soort 'garage' willen hebben hadden we bedacht om een vast hoog bed achterin te gaan monteren. Hiervoor moest eerst de bestaande rondzit verwijdert worden en daar begonnen de verassingen.  Na het demonteren van de rondzit zagen we al snel dat Billie de spons het erg fijn vind om verzadigt te raken met water. Nadeel,  het hout vind dit nix. Wat ook een beetje jammer is want we hadden net alles geschilderd achterin. Eindstand, de hele bende kon er uit. Wat bleek, de achteruitrij camera is ooit bevestigt geweest door iemand die geblinddoekt een SDS boormachine door het polyester heen gebeukt heeft met de grootste boor die hij vinden kon, er toen achterkwam dat het gat minimaal 4x te groot was en dit opgelost heeft met net niet genoeg siloconen kit waardoor het water zo achter de wand naar beneden ging en al het hout weg heeft laten rotten. Nadeel van de zwaarte kracht is dus dat het dan niet bij de wand gebleven is maar dat ook de vloerdelen naar de getver waren. En dan denk je, hoe heb je dit niet kunnen zien? Nou, één van de vorige eigenaren dacht waarschijnlijk.  Deze schade is niet te fixen, het beste wat ik hier kan doen is een stuk triplex pakken, dit er overheen plakken en behang er over, mooi wit sauzen en klaar. Dan binnen zetten en hopen dat het droog blijft op vakantie van de volgende eigenaar. Mocht jij die eigenaar zijn geweest en dit lezen, bedankt pik. 

 

 

Omdat wij in Billie gaan wonen en ik een hekel heb aan natte sokken heb ik al het prutswerk van de vorige eigenaar bij ons op de oprit gedeponeerd en me daarna voor de 15e keer afgevraagd waar ik precies ook al weer aan begonnen was en of ik dit nou echt leuk vind. 

Maargoed, Billie is een soort wurgcontract en terug kunnen we niet dus schouders er onder en door.  Zoals je misschien op onze Insta gezien hebt @debendevandrie ;). Hebben we al het houtrot eruit gehaald en de dragende balken vervangen, nieuw triplex geplaatst, de ramen er uit gehaald en opnieuw gekit. de achterwand met de gaten dicht gepolyesterd en geplamuurd. een nieuw stuk vloer geplaatst, een nieuwe hardhoutenbalk boven de bumper geplaatst. Electra gefixt voor de nachtlampjes, een nieuwe achteruitrij camera gemonteerd. alles opnieuw behangen en geverft. Daarnaast hebben we nu een verhoogt bed wat opklapbaar is en een mooi luik aan de binnenkant. en dan denk je, wat een hoop werk!. en dat klopt.

 

 

En dan denk je, dan zijn ze vast snel kaar! Nou, nee!

Achterwanden weer in nieuwstaat, wat prachtig geworden is overigens. Dan is natuurlijk het mooiste wat kan gebeuren dat alles klaar is en dat het droog blijft toch? En dat was verassend genoeg ook niet het geval, en dan denk je hoe dan? Nou, hier in Vollenhove heb je luilak nacht. Dan haalt iedereen zn uitlaat van zn brommer en vinden ze het leuk om de hele nacht door de stad te racen, dit is zo ongelofelijk 'leuk' dat wij hier niet thuis voor wilde blijven en een test kampeer avond gingen doen. Hoe dan ook, ik sta de water tank te vullen en dit duurde verassend lang, en we horen ook dat de CV ketel gevuld word. Althans dat dachten we, wat bleek, de warmwaterleiding was geknapt en dat water wat we hoorde liep er zo achter de ketel onder de kasten door over de vloer naar onze mooie herstelde wandjes toe. er stond wel een centimeter water in de camper. Billie vond dat niet zo'n punt, wij wel. 

 

 

Wel een nachtje weg geweest en dat was 'enerverend'. 

We gaan verder, ik was ondertussen mijn geduld verloren en heb de kast waar de cv ketel in stond met mijn testosteron op level 10 en het geduld inmiddels op level 0 er net niet helemaal heel uitgehaald. De slang opnieuw bevestigt, want die lag er gewoon naast (ook weer vakwerk van iemand anders, wederom bedankt hiervoor topper!). Hierna heeft Iris omdat ik hiervoor emotioneel niet helemaal meer in staat was de kast gerepareerd. Lekkage opgelost!  Ohnee, toch niet. 

 

 

Om de wanden te maken had ik de radiatoren gedemonteerd, deze na het behangen weer terug gemonteerd, ontlucht, nieuwe klemmen er op etc.  uitvoerig getest, geen problemen ondervonden.  En wat denk je, tering lek. Alleen wel pas 3 dagen later, alle koppelingen lekken. Wat jammer is want ik ben er nog niet achter hoe dit precies kan.  Wat ook jammer is is dat de pomp van de CV ketel door één van de vorige eigenaren was vervangen door een vijverpomp? die dus ook lekt en kapot veel kabaal maakt! Ik heb helaas weer een orgaan moeten verkopen om een nieuwe pomp te kopen, want een originele Alde pomp doet zo'n €450!  Maargoed, dan heb je ook wat, althans dat houd je jezelf voor omdat je anders echt gek word.  Als dit zo door gaat verander ik vanzelf in een pantoffeldiertje zonder organen.

Hoe dan ook, op de kleine lekkage van de radiatoren die ik volgende week oplos is achterin nu klaar! 

Daarnaast ben ik met Billie ook in België geweest voor de bak lekkage en dit is ook weer een waanzinnig verhaal (volgende blog, echt waar). 

 

Up next: De bridge in België, geen koffie en 10 uur wachten. De motorruimte isoleren vanwege net niet permanente gehoorbeschadiging. 

Radiatoren die lekken, drinkwater, maar dan op de stoep. Weer een wand naar de kloten, de kachelradiator en het dashboard vervangen en meer! 

 

Leuk man, een camper <3 

 

 

Speciaal bedankje voor: 

Iris en Mae, voor hun eeuwige liefde en geduld met mij.

Jelmer, voor je technische kennis, geduld met mij en oog voor detail. 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Déwi Hoeve
een jaar geleden

Wat een ongelooflijke achtbaan! Er zijn niet echt woorden voor. Ik kan enkel zeggen dat het heel tof is dat jullie het zo delen. Enneh... houd moed ❣️