Het verhaal van Billie 2.0 (deel 2)

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 14:24

Nou, deel 2 van vermoedelijk een serie want de reden van de relatief lage vraagprijs wordt met de dag duidelijker...

Hoe dan ook, we gaan verder. Waar wij dachten dat we enkel een bed moesten realiseren achterin en wat basis upgrades, dachten wij dat het een goed idee was om een nieuwe motor in Billie 2.0 te laten zetten, dit omdat we vermoedelijk ook bergen tegen gaan komen en de huidige motor aan een soort territoriale markering doet met 5w30 (dit is motorolie). De distributieriem gaar is, de v snaar harder giert als een veganist in een slachthuis. En deze hele camper shady is en de motor een downgrade is van het origineel. 

Na onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat de beste optie een Ducato 2.5 turbo diesel is. Bij komend probleem, niet te vinden.

We hebben alle slopers in Nederland benaderd, de onderdelen lijn afgezocht en marktplaats tot de bodem uitgepluisd zonder resultaat. Totdat ik de vraag op het camperforum.nl geplaatst had. Zo doende kwam ik uit bij een bedrijf  in België, De Bridge.  Omdat ik zelf redelijk handig ben, een extreem handige broer heb en een vader met genoeg kennis, was ik er in eerste instantie van overtuigt de motorswap zelf uit te voeren, maar goed, dit ging dus niet door, we gaan verder! 

 

De Bridge, een bedrijf met kennis van ons type camper, eindeloze Google recensies die best ok zijn ,plus er werd op een forum met de gemiddelde leeftijd 55+ een aanbeveling gedaan. Nou, dan ben ik om. Na een ongemakkelijk maar informatief telefoongesprek kreeg ik een nee, zo'n motor hebben wij nu niet liggen bel een andere week maar eens weer( fantaseer deze tekst in het Vlaams). Een week later zou er 'binnen kort'  een goede motor komen, 110dkm op de klok en door het bedrijf gereviseerd. Dit zou hem worden. De Bridge gaf aan dat het een kostbare klus zou worden, zo kostbaar dat ik tegenwoordig met 1 nier door het leven ga.  We zouden de versnellingsbak, koppeling, distributieriem, banden, velgen, remmen, en het motorblok laten doen. Daarnaast ook nog stuurbekrachtiging laten monteren. Dit alles zou een maand in beslag nemen. 

Omdat wij dachten (haha mooi niet) dat dit zo'n beetje de laatste klus was hebben we er een akkoord op gegeven en een nier verkocht.

 

 

 

 

Op naar Herentals! 

Dochter lief is bij oma en Iris en ik gaan naar België. Die ochtend zeg ik nog; 'ga je met mijn auto?' tegen Iris, ' ja want die is automaat' logisch wel plus hij heeft ook meer streetcred als de Fiat 500, een keuze waar we later spijt van gaan krijgen.  Billie start die ochtend gelukkig, gelukkig ja, want de choke en het voorgloeien werkt voor geen meter en het is koud. Gelukkig is onze relatie met de schepper goed, een klein schietgebedje verder en we zijn onderweg! Wel is waar met 80kmh max want sneller kan Billie niet. een rit die zo'n 3.5 uur zou gaan duren. De eerste kilometers schieten aan ons voorbij wij zijn bij Arnhem ergens. tot dat ik flitsende lichten van een prachtige rode Honda Civic sedan uit 1989 achter mij zie, mijn Civic sedan. En ik een telefoontje krijg van Iris, in paniek! er was een ongelofelijk klap geweest onder de auto! Iris schrikt niet zo snel maar klonk in paniek, we hebben zo'n 1200 meter verder gereden en zijn gestopt bij een tankstation. Hier kwamen we er achter dat alle benzine uit de Honda liep... er zit een gat in de tank.  Eenmaal van de schrik bekomen komen we tot de conclusie dat er zeker 90euro op de stoep ligt, dat dit jammer is en dat hij afgesleept moet worden.  Na contact met Univé wordt de Civic snel  opgehaald en netjes een paar dagen later bij mijn vader afgeleverd. Lang leve pechhulp. We hebben de Bridge gebeld en uitgelegd dat het allemaal wat anders loopt als gepland vandaag. Natuurlijk hadden zij de leen auto al verzegt en zouden wij met het ov terug moeten. Dit zou zo'n anderhalf jaar duren dus dat ging we niet doen.  We hebben nog even gegoogeld naar een goedkope auto maar zijn niet geslaagd. Verslagen trokken we de conclusie, vandaag wordt het hem niet meer! we gaan naar huis. 

 

knappe man in civic

 

We rijden de oprit op en ik merk iets op. Waar de V snaar normaal giert als Gerard Joling was hij nu stil, raar. Nou niet heel raar want er brand ook een rood lampje die eerst niet brandde, die van de accu, nou 1+1 is 2.. die is stuk. Maar uiteraard wordt het nog erger. Ook de motor temperatuur is erg hoog, zeg maar, maximaal hoog. Dus weer stoppen bij een tankstation! toevallig weer een Esso met uitkijk op de vorige Esso. We doen de kap open en horen de motor bubbelen en de v snaar ligt in delen onder de kap. We zijn verslagen vandaag, dit is pech.

 

Univé, onze helden van de dag nogmaals gebeld. Ze hadden het gelukkig met ons te doen en waren super behulpzaam. De pechulp zou er zo zijn. dat 'zo' lijkt een beetje vrije invulling, het bleek 3 uur te duren. Gelukkig zaten we in een warme camper bij een tankstation dus het kon veel erger. We hebben telefonisch overleg gehad met Univé omdat de Bridge dichterbij was als de camper naar huis slepen mocht hij  uiteindelijk naar België toe! wat een geluk bij een ongeluk. Na 3 uur voor een godsvermogen aan tankstation snacks te hebben weg gewerkt kwam de berger. Toevallig dezelfde berger als die die Civic gehaald had.  Eenmaal op het depot nog een hoop gezeik met het bergingsbedrijf. 'We brengen hem echt niet naar Belgie etc. los het maar op met je verzekeraar' Het is ondertussen   20:00 uur, ik ben er klaar mee en Iris ook. We krijgen een leen auto, een Nissan Micra (mooi ding) die, je raad het al, ook niet start..... Accu leeg. Uit eindelijk dit ook voor elkaar en op naar huis. 

 

 

Een dag later contact gehad met Univé en ja hoor! hij mag naar België! toe! 

 

Een maand later hebben we Billie 2.0 opgehaald in Belgié. Met de Civic deze heb ik gerepareerd, duur grapje trouwens een nieuwe tank!

en wat rijdt hij goed! Billie kan nu 130 KMH! heeft een hoopkoppel en stuurt waanzinnig goed. 

UP NEXT:

Waarom zit er een vocht onder het behang? hoezo is de CV lek? Wat doet die natte plek achterin. Undercover houtrot en nog meer naar de tering <3.. Ohja, is dat versnellingsbak olie op de oprit? 

 

Spreek jullie snel weer, liefs van ons! 

Reactie plaatsen

Reacties

Loesmijn
een jaar geleden

O wat een pech zeg. Ik ben een beelddenker, dus zie t helemaal voor me. Heb er gewoon buikpijn van. Ik kijk uit naar jullie vervolg bloggiiiee! X Lo