Het verhaal van Billie 2.0 (deel 1)

Gepubliceerd op 13 februari 2023 om 21:39

BIllie 2.0 is begonnen bij ons als een project, Je kent het wel, je ziet iets op marktplaats en je denkt, dit is te mooi om waar te zijn, ook te goedkoop, er is vast wat mis mee maar ik ga de vraagprijs bieden en met een beetje geluk word ik de eigenaar van een hoop problemen!

Nou, exact dat.  Billie 2.0  stond anderhalf uur van ons vandaan en er was net één bieder voor ons die hem met waarschijnlijk gegronde redenen heeft laten staan.  Zo waren wij aan de beurt, hij stond al 2 jaar binnen in een loods en de vorige eigenaar gebruikte hem als douche en slaapkamer. Echt rijden deed hij er niet mee, ook had Billie geen APK, gierde de V snaar als een walvis met astma en rookte hij nog meer als mijn schoonvader. Het dashboard had diverse knoppen zonder werking, de huishoud accu zat er meer voor de sier in en de kachel deed het niet. Zelf erin rijden mochten we niet, want ja geen APK. Ook de motorsteunen rammelde zo erg dat de pitten van de gasplaat van postcode zijn veranderd. Ook stond er ter discussie of het dak wel waterdicht was, (later bleek dit geen discussie maar een feit). Ja, wat doe je dan op zo'n moment. Ik denk dus wat ieder ander ook zou doen, de vraagprijs bieden! De vorige eigenaar was ook een sympathieke gast, heeft er mogelijk aan bijgedragen dat ik dacht, we gaan er voor! 

Kleine sidenote, dat overschrijven moest een andere keer want het kenteken was ook nog kwijt. 

Dus voor de tweede keer anderhalf uur heen rijden overschrijven, en mogelijk, ik ontken of bevestig nix hier is hij toch thuis gekomen...

 

Dag later APK

€75.- hoe dan? 

 

Bij thuiskomst kijk je nog is echt goed en denk je.. Ja, dit is een bak werk, maar wel heel erg leuk!  

Wat niet zo leuk was, was het moment dat ik ontdekte hoe de vraagprijs precies tot stand is gekomen, er zat namelijk een extreem trage en oude fiat ducato motor met maarliefst 20PK minder als op het kenteken in, tis een peugeot, dat hoort niet (later meer)..... 

 

Zo was ook het dak lek, dit dak heb ik helemaal behandeld met een soort witte rubber seal, misschien cosmetisch niet de mooiste optie maar, op het dak woont tot op heden nog niemand dus wij vinden het mooi, en het werkt ook nog is goed, ook mooi. 

Zo was er ook een dakluik helemaal naar de getver, hier zat ooit een airco, die zijn geld waard, gezien de vraagprijs voorzie ik dat hier het een en ander mee gecompenseerd is, en er een extreem gaar dakluik in gezet was. Deze heb ik vervangen voor een Fiamma Crystal dakluik.  Toen we zeker wisten dat het dak lek vrij was zijn we begonnen met het plaatsen van de zonnepanelen 3x 120 watt en de Victron MPPT omvormer. Ik heb er ook een 20 ampère werkschakelaar tussen gezet, dus ons zonneveldje kan uit! 

Daarna zijn we binnen begonnen. We hebben het plafond opnieuw gewit, de kastombouw opgepimpt met een nieuwe koof en LED strips. Iris heeft hele vette deurknoppen uitgezocht voor de kastjes. En voor Mae hebben we de alkoof al gedeeltelijk aangepakt. 

Oma Ellen heeft alle kussens opnieuw gestoffeerd, en ik heb er een VEVOR diesel kachel van 8kw in gezet. 

Met telefonisch hulp van de vorige eigenaar heb ik het watersysteem weer aan de praat gekregen en werkt de CV ketel ook weer. 

Samen met mijn maatje Jelmer heb ik er met veel vloeken en lachen een door Iris uitgekozen stofje op het plafond van onze slaapplek geplakt en geplint.  En hebben we het dakluik mat zwart gespoten.  

 

Deel 2 komt er snel aan! hier ga ik ons avontuur van de motorwissel beschrijven.. was ook leuk, en duur... 

 

 

 

De foto's zijn het resultaat van hard werken, in de toekomst zal ik alle oude foto's van hoe het was publiceren! 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ellen Altena van Rijn
een jaar geleden

Prachtig verwoord, veel geluk me5 Billie 2.0
Liefffs

Jan en Trijnie
een jaar geleden

Hoi Jack en Iris,
Vorig jaar zijn jullie met de eerste Billie bij ons in Frankrijk geweest. Dat vonden wij erg leuk. En nu weer een nieuw avontuur. Geweldig en we zijn erg benieuwd waar jullie zijn en wat jullie beleven. Altijd welkom bij ons in Chalameyroux.
Dikke kus. Jan en Trijnie https://www.beleefhetechtefrankrijk.nl

Janine
een jaar geleden

Van postcode veranderende gaspitten tot een v snaar die klinkt als een walvis met astma, heerlijk geschreven! Ik voel nu al een geweldig verhaal aankomen!!! Ik reis met jullie mee :-) Veel succes met alle voorbereidingen, groetjes, Ja(nee)nine.